Tether, Birleşmiş Milletler’in “yasa dışı” faaliyetlere ilişkin USDT kullanımına yönelik raporuna karşı çıkıyor: “Blok zincirini anlamanız gerekiyor”
Tether şirketi, Birleşmiş Milletler’in USDT başta olmak üzere sabit coin’lerin yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığına dair raporuna cevap verdi. Şirket, gelişmekte olan ülke ekonomilerine sağladığı faydaların göz ardı edildiğini savunarak, para aklamanın uzun süredir geleneksel bankacılık sistemleri aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve bunun defalarca kanıtlandığını belirtti.
Tether’ın BM’ye yanıtında, Güney Asya ve Pasifik Birimi’nin hazırladığı raporda kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanımının yanı sıra sabit coin’lerin de ele alındığı ifade edildi. Özellikle USDT’nin Güney Asya ve Uzakdoğu bölgesinde para aklama faaliyetlerinde önemli bir araç olarak kullanıldığı vurgulandı, hatta bu bağlamda TRON blok zinciri üzerinde USDT kullanımına dair detaylar raporda yer aldı.
Tether şirketi, BM raporuna bir gün sonra verdiği cevapta, blok zinciri teknolojisinin sağladığı izlenebilirlik avantajının göz ardı edildiğini belirtti. Açıklamada, son aylarda Tether şirketinin çalışmaları sayesinde 300 milyon dolardan fazla kripto paranın dondurulduğu bilgisi paylaşıldı.
Raporda, USDT kullanımının gelişmekte olan ülke ekonomilerine katkısının göz ardı edildiği ve kara para aklama işlemlerinin uzun yıllardır geleneksel bankacılık kurumlarıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, Tether’in kamuya açık blok zincirleri kullanarak token’larının her işleminin takip edilebilmesine olanak sağladığı ve bu durumun yasa dışı faaliyetleri engellediği detayları raporda yer aldı.
Tether şirketinin yanıtında, ABD Adalet Bakanlığı’ndan FBI’a kadar dünyanın önde gelen kolluk kuvvet kurumlarıyla iş birliği yaptığı belirtilirken, BM’nin blok zinciri teknolojisini daha iyi anlaması ve bu teknolojinin mali suçlarla mücadeledeki önemli gelişmeleri değerlendirmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, BM’yi daha fazla bilgi edinme konusunda desteklemeye hazır oldukları ifade edildi.